Köpvillkor

Allmänt
Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla hos oss.
Alla varor förblir Skene Järn ABs egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda.
Skene Järn AB reserverar sig för eventuella skrivfel på denna webbplats. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende.
Alla falska beställningar och försök till bedrägerier polisanmäls.
Skene Järn AB förbehåller sig rätten att neka en order.
I priserna ingår svensk moms med 25%.
Vi levererar endast inom Sverige!

Betalning
Du kan betala med Visa eller MasterCard. För kortbetalning tillkommer ingen avgift och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel NETS som är certifierade enligt PCI-DSS.

Leveranstid
Inom Sverige levererar vi normalt inom 3 arbetsdagar. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Frakt
Vi tillämpar enhetsfrakt. Detta betyder att du endast betalar 59 kr oavsett hur mycket eller lite du handlar. Handlar du för mer än 1 500 kr bjuder vi på fraktavgiften.
Vi anlitar Posten som transportör. De levererar varorna direkt till din postlåda eller alternativt det utlämningsställe som ligger närmast dig. Har du inte fått varorna i din postlåda blir du aviserad via ett SMS på mobiltelefonen.
Det är därför viktigt att du uppger ditt mobilnummer vid registreringen.

Ångerrätt
Du har full ångerrätt 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan samt att den returneras i oskadat skick.
Vid retur eller byte av varor betalar du själv expeditions och returfraktkostnaden på 125kr (och vi återbetalar inte våra eventuella fraktkostnader). Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi levererat fel vara återbetalar vi dig samtliga fraktkostnader samtidigt som vi återbetalar det du lagt ut för varan.
Vi följer Konsumentköpslagen och Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Returfrakt (gäller returer inom Sverige)
Om du behöver returnera en vara, kontakta oss på webshop@skenejarn.se eller 0320-19500 så skickar vi en returfraktsedel till dig.
Kostnaden för returfrakten är 125kr inom Sverige och dras av vid vår återbetalning till dig.
Använd emballaget som varorna kom i och klistra returfraktsedeln ovanpå den gamla fraktsedeln och lämna in paketet på Posten. Observera att det är du som kund som har ansvaret för att varan kommer tillbaka till oss. Spara kollinummer så att paketet kan spåras.

Återbetalning
Vid utnyttjande av ångerrätten återbetalas varuvärdet enligt ovan.
Återbetalning sker så fort vi fått varan i retur och bekräftat att den är oanvänd och i oskadat skick.
Eventuella frakt- och betalningsavgifter relaterade till köpet återbetalas inte.
Kontakta oss så kommer vi överens om hur återbetalning skall gå till.

Reklamation
Kontakta oss och ange anledningen till reklamationen.
Efter vi godkänt reklamationen skickar vi en returfraktetikett till dig som du använder för att kostnadsfritt returnera varan. När vi mottagit varan och godkänt reklamationen gör vi något av följande:

1. finns det möjlighet att åtgärda skadan gör vi det och skickar tillbaka varan till dig, Vi står för frakten.
2. är det inte möjligt att åtgärda skadan sänder vi dig en ny vara, Vi står för frakten.
3. är varan slutsåld betalar vi tillbaka kostnaden för varan.

Transportskador
Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det så kontakta oss.

Ej hämtade paket
Paketet ligger normalt hos utlämningsstället i 14 dagar.
Löser du inte ut ditt paket är vi tvungna att debitera dig 300 kr för att täcka frakt, returfrakt samt administration. Detta sker i form av en faktura till beställningsadressen.
Om du ångrar ditt köp när paketet har skickats från oss måste du hämta paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss med din ångerrätt. Om paketet inte hämtas ut och returneras till oss kommer det kosta dig mer än att returnera paketet.

Personuppgifter
Enligt lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får del av när du besöker vår sajt kommer att behandlas av Skene Järn AB i egenskap av personuppgiftsansvarig. Informationen kommer att användas i syftet att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig, uppmärksamma dig på erbjudanden samt övrigt i marknadsföringssyfte. Skene Järn AB kommer aldrig att låta en tredje part använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte om du inte själv godkänner detta.
Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.

Säkra betalningar
Vi samarbetar med Ecster och NETS som tillhandahåller säker inlösen av kortbetalningar med 3Dsecure.
Läs mer om Ecsters hantering av personuppgifter
Överföring av kortuppgifter är krypterade.
OBS! Skene Järn lagrar inga kreditkortsnummer utan detta hanteras av NETS.
3Dsecure är en av bl.a. VISA framtagen teknik för att verifiera att den som handlar med ditt kort på Internet verkligen är du. Betalningar på Skene Järns webbshop supportar 3Dsecure.
OBS! 3Dsecure fungerar bara för dig som skaffat tjänsten via din bank.

Betalning mot faktura
Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 29 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.
I kassan väljer du betalningsalternativet faktura. När du anger ditt personnummer gör Ecster en kreditprövning och en kreditupplysning kan komma att tas. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts.
Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:
- Du har fyllt 18 år
- Du har inga betalningsanmärkningar

Dela upp betalningen
Genom vårt samarbete med Ecster kan du delbetala dina köp, stora som små. Du väljer själv det köputrymme som passar ditt totala inköpsbelopp bäst upp till 80 000 kr. Ditt köputrymme läggs upp på ett konto hos Ecster.
Läs mer om Ecsters hantering av personuppgifter
I kassan väljer du betalningsalternativet delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du sedan bekräftar ditt köp och din ansökan om delbetalning, gör Ecster en sedvanlig kreditprövning. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts, därefter slutför du köpet. Du kan när som helst välja att slutbetala utan extra kostnad.
Har du en gång delbetalat en vara hos Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditprövning. Är ditt köputrymme för litet ansöker du enkelt om en höjning – du får svar direkt.
Grundkraven för att ansöka om delbetalning är följande:
- Du har fyllt 18 år
- Du har inga betalningsanmärkningar

Ett kort på köpet
Dessutom kan du - helt utan kostnad - få ett kort kopplat till din beviljade kredit. Kortet heter Multicard och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift.

Force Majeure
Skene Järn är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.
Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.
I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Tillbaka till kundvagnen