Kunden först sedan 1931

Med en lång historia bakom oss har vi stött på många motgångar och hinder längs vägen, men trots detta har vi lyckats manövrera dit vi står idag. Vi tror att vi klarat oss såhär långt genom att vi alltid satsat på kunskap inom det vi säljer och kan därför erbjuda våra kunder service av bästa kvalité ("Skene Järn-service").

Skene Järn är ett familjeägt företag som grundades 1931 med järnhandel som kärnverksamhet. Grundaren av vår 90 år gamla järnaffär var Fritz Johansson, en man med stort driv och bevisligen en man med välutvecklat affärssinne. År 1931 låg butiken placerad i Skene samhälle, därav namnet "Skene Järn". År 1971 hade antalet anställda ökat till hela 10 personer och i samma veva flyttade butiken till platsen där vi håller till idag, drygt 2 km från originalbyggnaden i Skene. 

Skene Järn ingår i BIG-gruppen vilken för närvarande består av 29 medlemsföretag med 102 yrkesbutiker. Tillsammans omsätter vi 4,9 miljarder SEK och har 60 lagerplatser och försäljningsenheter i Sverige och Norge. BIG-gruppen är en frivillig fackkedja där branschens bästa företag har samlats till ett konstruktivt samarbete med målet att vara Sveriges ledande fackkedja inom vår bransch. 

Skene Järn ingår även i Sveriges största bygghandelskedja XL-BYGG vilket ger oss rätt förutsättningar för att vara en komplett samarbetspartner inom byggmaterial. Vi har allt från grund till färdig byggnad! 

Vi är också anslutna till ELON-kedjan inom vitvaror och småel och kan därmed erbjuda fullskaligt sortiment och service inom denna varugrupp. 

Skene Järn har idag cirka 80 anställda, finns på fem orter och har en omsättning på drygt 285 miljoner kr exkl. moms. Trots att 49 000 artiklar samsas på 20 000 kvm lager och 29 000 kvadratmeter försäljningsyta är butiken lätt av överskåda! Det är just fingertoppskänsla för vad kunderna vill ha som har gjort att Skene Järn har blivit ett tillväxtföretag. 

Sortimentet rymmer järnhandelsvaror, byggmaterialvaror, industriförnödenheter, färg, vitvaror och trädgårdsprodukter. 

 ÖVRIG FAKTA OM SKENE JÄRN

Organisationsnummer: 556295-3546
Bankgiro: 436-2182
Certifieringar: ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001